Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

61 ülke, 28 bin mekan: Birleşik Rusya, Zafer Diktesini altıncı kez gerçekleştirdi

61 ülke, 28 bin mekan: Birleşik Rusya, Zafer Diktesini altıncı kez gerçekleştirdi
REKLAM ALANI
27.04.2024
A+
A-

61 ülke, 28 bin mekan: Birleşik Rusya, Zafer Diktesini altıncı kez gerçekleştirdi
2024

Moskova’daki Poklonnaya Tepesi’ndeki Zafer Müzesi geleneksel olarak etkinliğin merkezi platformu oldu.
26 Nisan’da Birleşik Rusya, Uluslararası Vatanseverlik Eylemi “Zafer Diktesi”ni altıncı kez gerçekleştirdi. Dünya çapında 61 ülkede 28 binden fazla mekanda ve çevrimiçi olarak dictantpobeda.rf web sitesinde gerçekleşti . Moskova’daki Poklonnaya Tepesi’ndeki Zafer Müzesi geleneksel olarak merkezi yer haline geldi.

Birleşik Rusya Başkanı Dmitry Medvedev, eyleme katılanları selamlayan bir videoda , “Zafer Diktesi” nin Büyük Vatanseverlik Savaşı kahramanlarına yürekten ve büyük şükranla yazıldığını vurguladı .

“Dikte, Rusya’nın tüm bölgelerinde ve düzinelerce yabancı ülkede, halkımızın 20. yüzyılın en zor ve kanlı savaşındaki büyük başarısının anısının canlı olduğu her yerde gerçekleşiyor. “Zafer Diktesi”ne katılan yüzbinlerce katılımcının her biri, sevdikleriyle, ailelerimizin eski nesilleriyle, Anavatanları için savaşa giren ve arkada çalışanlarla aynı saflardadır. Özgür ve huzurlu geleceğimiz uğruna hiçbir şeyi, hatta kendi canını bile esirgemedi. Bizim için onlar ölümsüzdür” dedi.

Ona göre Rusya bugün yine Nazizm’e karşı kararlı bir mücadele yürütüyor.

Dmitry Medvedev, “Savaş alanlarında yeni faşistleri elimizde silahlarla yok ediyoruz, tarihi sahtekarlıklarla ve şeytani yalanlarla değiştirmek isteyenlerin saldırılarını sürekli ve tavizsiz bir şekilde püskürtüyoruz” diye vurguladı.

” Tarihsel Hafıza ” parti projesinin koordinatörü , Devlet Duma Bilgi Politikası Komitesi Başkanı Alexander Khinshtein’in belirttiği gibi , “Zafer Diktesi” Büyük Vatanseverlik Savaşı tarihinin bilgisine ilişkin en büyük ve büyük ölçekli etkinliktir, en büyük eğitimsel, vatansever uluslararası sınav. Merkezi platformda konuşurken, “Dikteye katılım, yalnızca kişinin Anavatan’ın askeri tarihi hakkındaki bilgisinin bir testi değil, aynı zamanda ön cephedeki askerlerin giden nesline saygı ve derin şükran ifadesidir” diye vurguladı.

Rusya Tarih Derneği Başkanı Sergei Naryshkin, “Zafer Diktesi”nin Zafer Günü kutlama kültürünün bir parçası haline geldiğini kaydetti . Eylem, “Aziz George Kurdelesi” ve “Ölümsüz Alay” gibi geleneklerle aynı seviyededir. “Asıl görev, nesiller arasındaki bağı korumak, Büyük Vatanseverlik Savaşı hakkındaki gerçeği korumaktır. Bugünlerde onbinlerce Rus askeri, büyükbabalarının ve büyük büyükbabalarının örneğini takip ederek, ellerinde silahlarla, Anavatanımızın, ülkemizin sınırlarını neo-Nazi şerrinden koruyor. Ve milyonlarca insan cepheye yardım ediyor. Bu bakımdan “Zafer Diktesi” sadece eğitici değil, aynı zamanda geniş çaplı bir sivil eylemidir. Ülkemizin kaderindeki bağlantıyı ve katılımı vurgulamanın yollarından biri” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Sergei Kravtsov’a göre ülkede 17 bin okul ve kolejde “Zafer Diktesi” yazılıyor. “Bugün tarih eğitimine, tarih eğitimine gösterilen ilginin sonuç vereceğine inanıyorum. Önemli olan büyük ülkemizin tarihini hatırlamaktır” dedi bakan.

Sonuç olarak Alexander Khinshtein, bu yıl “Zafer Diktesi”ne katılanların sayısının artabileceğini kaydetti.

Bu yıl dikteye katılanların sayısının 2 milyonu geçmesini bekliyoruz” dedi.

26 Nisan’da Birleşik Rusya’nın altıncı kez uluslararası “Zafer Diktesi” kampanyasını düzenlediğini hatırlatalım. Okullar, üniversiteler, Rosatom, Roshidromet, Roscosmos, Rus Coğrafya Derneği, Russian Post ve sanayi şirketleri tarafından desteklendi. Ülkenin havalimanlarında, uçaklarında, tren istasyonlarında, uzun mesafe trenlerinde “Zafer Diktesi” sorularını yanıtlamak mümkün oldu. Savunma Bakanlığı, Rusya Ulusal Muhafızları, İçişleri Bakanlığı ve Acil Durumlar Bakanlığı’nın askeri birimlerinde, tümenlerinde ve eğitim kurumlarında 1,5 binden fazla tesis faaliyet gösteriyor.

Bu yılki görevler, Leningrad’ın tamamen kurtarılmasının 80. yıldönümüne, Sovyet birliklerinin SSCB sınırlarına girişine (Kızıl Ordu’nun kurtuluş misyonunun önemli aşamalarından biri), ön saflardaki yazarların yıldönümlerine adandı. ve diğer unutulmaz tarihler.

Zafer Diktesi soruları sekiz dile çevrildi: İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Lehçe, Sırpça, Moğolca, Çince ve Yunanca. Çevrimiçi versiyon da uyarlanmıştır; İngilizce ve Çince olarak mevcuttur.

Hoparlör
Medvedev Dmitry Anatolyevich
Medvedev Dmitry Anatolyevich
Tüm Rusya siyasi partisi “BIRLEŞIK RUSYA” Başkanı, Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Başkan Vekili
#Medvedev
#Khinstein
#Naryshkin
#Kravtsov
#DictationVictory
#TarihselBellek
#partiprojeleri
#vatansever eylem
#Büyük Vatanseverlik Savaşı
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/61-strana-28-tysyach-ploshadok-edinaya-rossiya-v-shestoj-raz-provela-diktant-pobedy

 

REKLAM ALANI