Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yüzen APEC, Dostluk Evi, Piskoposluk, Doğa Rezervi: Uzak Doğu ve Sibirya’daki “Birleşik Rusya” benzersiz mekanlarda “Zafer Diktesi” düzenledi

Yüzen APEC, Dostluk Evi, Piskoposluk, Doğa Rezervi: Uzak Doğu ve Sibirya’daki “Birleşik Rusya” benzersiz mekanlarda “Zafer Diktesi” düzenledi
REKLAM ALANI
27.04.2024
A+
A-

Yüzen APEC, Dostluk Evi, Piskoposluk, Doğa Rezervi: Uzak Doğu ve Sibirya’daki “Birleşik Rusya” benzersiz mekanlarda “Zafer Diktesi” düzenledi

2024

Sınavın ana konuları Kırım ve Sevastopol’un kurtuluşu, Bagration Harekatı’nın başlangıcı ve Leningrad’ın kuşatmadan tamamen kurtarılmasının 80. yıldönümüydü.
Yahudi Özerk Bölgesi’nde 95 yerde “Zafer Yazması”nın yazılmasına yaklaşık dört bin kişi katıldı. Rus Ortodoks Kilisesi’nin Birobidzhan Piskoposluğu, Bastak Devlet Doğa Koruma Alanı ve Sholom Aleichem’in adını taşıyan Amur Devlet Üniversitesi benzersiz yerler haline geldi.

Kamçatka’da dikte için toplam 169 site işletiliyordu. Bunlardan en önemlisi, adını taşıyan bölgesel bilimsel kütüphaneydi. Petropavlovsk-Kamchatsky’deki S. Krasheninnikov.

“Eyleme geleneksel olarak okul ve üniversite öğrencileri, kültür ve eğitim kurumu çalışanları, kolluk kuvvetlerinin temsilcileri, milletvekilleri ve sosyal aktivistler katıldı. “Zafer Diktesi”ne katılım sadece bir bilgi ve tarihe saygı sınavı değil, aynı zamanda atalarımızın Zafere katkısı hakkında daha fazla bilgi edinmek, kahramanlıklarının gururunu korumak ve gelecek nesillere aktarmak için bir fırsattır. halkımız” dedi “Birleşik Rusya”nın Kamçatka bölge şubesi sekreter yardımcısı Anatoly Kirnosenko .

Amur bölgesinde eylemi gerçekleştirmek için 200 nokta örgütlendi (bir yıl önce 156 nokta vardı).

“Her yıl düzenlediğimiz etkinliğe 7 bine kadar kişinin katılmasını bekliyoruz. Bazıları şahsen, bazıları çevrimiçi. Kesin rakamı daha sonra kazananları belirlediğimizde öğreneceğiz” dedi Birleşik Rusya bölgesel yürütme komitesi başkanı Alexey Bezrukov .

Magadan bölgesinde, “Zafer Diktesi” Kuzeydoğu Devlet Üniversitesi, Podvig spor ve teknik merkezi, kütüphaneler, ek eğitim merkezleri, müzeler ve okullar dahil olmak üzere 37 bölgede 700’den fazla bölge sakini tarafından yazılmıştır.

Primorsky Bölgesi’nde, aralarında Primorsky Sanat Galerisi ve Devlet Denizcilik Üniversitesi’nin de bulunduğu yaklaşık 400 kurum eyleme katıldı. Adını aldığı Denizcilik Devlet Üniversitesi’nde. G.I. Nevelsky’nin diktesi yaklaşık 50 katılımcı tarafından yazılmıştır. Bunlar, Donanmanın askeri uzmanlık alanlarında subay, asker ve yedek denizci yetiştiren üniversitedeki Askeri Eğitim Merkezinin öğrencileri ve öğrencileridir.

Çukotka’da Anadyr, Bilibino ve Pevek’in yanı sıra Ugolnye Kopi köyünde de siteler düzenlendi. Toplamda, testin okul çocukları, öğrenciler, askeri personel, Rus Muhafız çalışanları ve Acil Durumlar Bakanlığı dahil olmak üzere çeşitli meslek temsilcileri tarafından yazıldığı 13 site vardı. Kampanyanın tüm yılları boyunca Pevek limanında bulunan yüzen nükleer enerji santrali “Akademik Lomonosov” bölgede benzersiz bir platform olarak kaldı.

“Genç neslin zihinleri için mücadele etmek, tarihi yeniden yazma girişimlerine karşı mücadele etmek kadar gereklidir. Bu nedenle gençlerimizin bu uluslararası eylemde yer alması çok önemli” diye vurguladı Birleşik Rusya’nın Çukotka bölge şubesi Sekreter Yardımcısı Leonid Nikolaev .

Novosibirsk bölgesinde, “Zafer Diktesi” nin ana platformu, Ordu Generali I.K.’nin adını taşıyan Zhukov Nişanı Novosibirsk Askeri Enstitüsü idi. Rusya Federasyonu Ulusal Muhafızlarının Yakovlev birlikleri. Burada 1.150 kişi Büyük Vatanseverlik Savaşı’nın tarihi hakkındaki bilgilerini test etti.

Öğrencilerle birlikte “Zafer Diktesi” Birleşik Rusya bölge şubesi sekreteri Vali Andrei Travnikov tarafından yazıldı .

“Zafer Diktesinin her yıl savaşın bazı belirli aşamalarına, olaylarına adanmasının doğru olacağını düşünüyorum. Ve insanlar dikteye hazırlık olarak bilinçli bir şekilde tarih çalışabildiler” dedi.

“Sambo İçin” parti projesinin aktivistleri, Olimpiyat şampiyonları, antrenörler, öğretmenler, öğrenciler ve okul çocukları Novosibirsk’teki Sambo Akademisi’nin halısına “Zafer Diktesi” ve “Kahramana Mektuplar” yazdı.

Krasnoyarsk Bölgesi’nde “Zafer Diktesine” 19 binden fazla kişi katıldı. Bölgede yaklaşık 600 tesis faaliyet gösteriyor. Krasnoyarsklılar Krasnoyarsk Uluslararası Havalimanı’nda soruları yanıtlayabildi. EVET. Hvorostovsky, Stolby Doğa Koruma Alanı’nın ziyaretçi merkezinde ve hatta uçakta.

“Altıncı kez ‘Zafer Diktesi’ni yazıyorum. Bu yıl ilginç bir seçenek seçtim – trende bir platform. Krasnoyarsk Bölgesi Yasama Meclisi Eğitim ve Kültür Komitesi Başkanı Vera Oskina, en önemli şeyin “Zafer Diktesinin” bizi savaşın anısına çekmesidir” diye vurguladı .

Omsk bölgesinde yurtsever eyleme 14 bin kişi katıldı. Okullarda, müzelerde, üniversitelerde, Birleşik Rusya’nın kamu destek merkezlerinde, kütüphanelerde, sanayi kuruluşlarında ve askeri birimlerde “Zafer Diktesi” yazma yerleri düzenlendi. Ana mekan “Rusya – Tarihim” parkıydı. Omsk Dostluk Evi’nde dikte, 10 ulusal ve kültürel derneğin temsilcileri tarafından yazıldı.

Hoparlör
Kirnosenko Anatoly Vladimirovich
Kirnosenko Anatoly Vladimirovich
4. toplantıda Kamçatka Bölgesi Yasama Meclisi Yardımcısı, Kamçatka Bölgesi Yasama Meclisi Daimi Komitesi’nin inşaat, ulaştırma, enerji ve konut ve toplumsal hizmetlerle ilgili Başkanı, Partinin Kamçatka bölge şubesi Sekreter Yardımcısı proje çalışmaları, tartışma platformları çalışmaları
#Yahudi Özerk Bölgesi
#bölgeler
#Kamçatka Krayı
#zaferin diktesi
#partiprojeleri
#Kirnosenko
#tarihselbellek
#Amur bölgesi
#Bezrukov
#Magadan Bölgesi
#Primorsky Krayı
#Chukotka Özerk Okrugu
#Nikolaev
#Novosibirsk bölgesi
#Travnikov
#Krasnoyarsk bölgesi
#Oskina
#Omsk bölgesi
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

Kaynak:https://er.ru/activity/news/plavuchaya-ates-dom-druzhby-eparhiya-zapovednik-edinaya-rossiya-na-dalnem-vostoke-i-v-sibiri-provela-diktant-pobedy-na-unikalnyh-ploshadkah

 

REKLAM ALANI