Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Gönüllüler, öğrenciler, milletvekilleri, sosyal aktivistler: “Birleşik Rusya”nın “Zafer Diktesi” Merkezi Federal Bölgeye yazdı

Gönüllüler, öğrenciler, milletvekilleri, sosyal aktivistler: “Birleşik Rusya”nın “Zafer Diktesi” Merkezi Federal Bölgeye yazdı
REKLAM ALANI
27.04.2024
A+
A-

Gönüllüler, öğrenciler, milletvekilleri, sosyal aktivistler: “Birleşik Rusya”nın “Zafer Diktesi” Merkezi Federal Bölgeye yazdı

2024,

Eyleme onbinlerce katılımcı katıldı
Tver bölgesinde yaklaşık 15 bin sakin “Zafer Diktesine” katıldı. Bölgede toplam 469 site açıldı.

“Platform ve katılımcı sayısı iki katına çıktı. Anavatanımızın tarihini incelemenin, Büyük Zaferin anısını korumanın – tüm bunların dünyada meydana gelen olaylarla bağlantılı olduğunu anlıyoruz. Birleşik Rusya’nın bölgesel yürütme komitesi başkanı Sergei Aksenov, ” Atalarımızın bize bağımsız ve güçlü bir güç vermek için neler yaşadığını unutmamalıyız” dedi .

Voronej bölgesinde 400 yerde “Zafer Diktesi” yazıldı: askeri birliklerde ve askeri üniversitelerde, eğitim ve kültür kurumlarında. Merkezi olanlardan biri, Birleşik Rusya’ya yönelik halk desteğinin merkeziydi.

“Her yıl çok sayıda gencin eyleme katılmasından çok memnunum. Gelip testi yazmaktan mutlular” dedi Voronej Bölge Duması’ndaki Birleşik Rusya grubunun başkanı Lyudmila Ippolitova .

Tula bölgesinde yurtsever eyleme 40 binin üzerinde sakin katıldı. Tarihsel test bölge genelinde 850’den fazla yerde yazılmıştır.

“Zafer Diktesi” Tula Devlet Silah Müzesi’nde, bölgenin önde gelen üniversitelerinde, Kulikovo Field müze rezervinde ve L.N. Tolstoy müze-malikanesinde “Yasnaya Polyana” gerçekleştirildi. Tula Savunma Müzesi ikinci kez bölgesel düzeyde merkezi platform haline geldi.

Birleşik Rusya bölge şubesi sekreteri ve bölge koordinatörü Nikolai Vorobyov, “Eyleme katılarak, herkes Sovyet askerinin başarısına ve bugün büyük büyükbabalarının işini sürdüren adamların kahramanlığına dahil olduğunu hissediyor” dedi. “ Tarihsel Bellek ” parti projesinin .

Ryazan bölgesinde test, Kuzey Askeri Bölge gazisi Devlet Duması milletvekili Dmitry Khubezov tarafından yazıldı . Rusya Federasyonu Kahramanı R.V.’nin adını taşıyan 8 numaralı okulda düzenlenen sitede soruları yanıtladı. Sokolova.

“Bu yıl 8 numaralı okulun ana yer olarak seçilmesi tesadüf değil. Kahramanın anısına bu adı almıştır. Diğer şeylerin yanı sıra, yetiştirdiğimiz paraşütçü bölüğünün efsanevi başarısı. Burası ikonik bir yer, bir hemşehrimizin anısının burada onurlandırılması, çocukların bunu bilmesi harika” dedi parlamenter.

Oryol bölgesinde 73 tesis faaliyet gösteriyor: Bunlardan 25’i Oryol’da, 6’sı Mtsensk ve Livny’de açıldı ve 38’i bölgelerde faaliyet gösteriyor.

Rus Armonika Müzesi’nde sambo sporcuları tarafından “Zafer Diktesi” yazılmıştır. “Hafıza İzleme” sürecinden geçen arama motorları, Büyük Vatanseverlik Savaşı’nın tarihi hakkındaki bilgilerini gösterdi. Etkinliğe toplamda üç binin üzerinde vatandaş katıldı.

“Bütün sorular hayatımız boyunca taşıdığımız tarihsel hafızamızla doğrudan ilgilidir. Bugün bu konu özellikle güncel, çünkü barış mücadelesi şu anda devam ediyor, ancak faşizmin yeni bir biçimiyle” dedi Devlet Duması milletvekili Olga Pilipenko .

Tambov bölgesinde dikteye 10 bin katılımcı katıldı. Birleşik Rusya’nın kamu desteği genel merkezi, Müze ve Sergi Merkezi ve Puşkin Kütüphanesi dahil olmak üzere bölgede 327 yer açıldı.

“Zafer Dikte kampanyası, okul çocukları, gençler, Rus ve yabancı vatandaşlar arasında ülkemizin kahramanlık geçmişindeki olaylara ilgi uyandırmak için tasarlandı. Birleşik Rusya’nın Tambov bölge şubesi sekreteri Vali Maxim Egorov , tarih bilginizi test etmenizi ve atalarınızın istismarları hakkında yeni bilgiler öğrenmenizi mümkün kılıyor” dedi .

26 Nisan’da Birleşik Rusya’nın altıncı kez uluslararası “Zafer Diktesi” kampanyasını düzenlediğini hatırlatalım. Okullar, üniversiteler, Rosatom, Roshidromet, Roscosmos, Rus Coğrafya Derneği, Russian Post ve sanayi şirketleri tarafından desteklendi. Ülkenin havalimanlarında, uçaklarında, tren istasyonlarında, uzun mesafe trenlerinde “Zafer Diktesi” sorularını yanıtlamak mümkün oldu. Savunma Bakanlığı, Rusya Ulusal Muhafızları, İçişleri Bakanlığı ve Acil Durumlar Bakanlığı’nın askeri birimlerinde, tümenlerinde ve eğitim kurumlarında 1,5 binden fazla tesis faaliyet gösteriyor.

Bu yılki görevler, Leningrad’ın tamamen kurtarılmasının 80. yıldönümüne, Sovyet birliklerinin SSCB sınırlarına girişine (Kızıl Ordu’nun kurtuluş misyonunun önemli aşamalarından biri), ön saflardaki yazarların yıldönümlerine adandı. ve diğer unutulmaz tarihler.

Zafer Diktesi soruları sekiz dile çevrildi: İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Lehçe, Sırpça, Moğolca, Çince ve Yunanca. Çevrimiçi versiyon da uyarlanmıştır; İngilizce ve Çince olarak mevcuttur.

Hoparlör
Aksenov Sergey Mihayloviç
Aksenov Sergey Mihayloviç
Partinin bölge şubesi Sekreter Yardımcısı, Partinin Bölgesel Yürütme Komitesi Başkanı, yedinci toplantı Tver Bölgesi Yasama Meclisinde BİRLEŞİK RUSYA parlamento grubu üyesi
#Tver bölgesi
#bölgeler
#Akşenov
#İppolitova
#Voronej bölgesi
#Ryazan Oblastı
#Vorobiev
#Tula bölgesi
#Khubezov
#Oryol Bölgesi
#Pilipenko
#Tambov Bölgesi
#Egorov
#DictationVictory
#Büyük Vatanseverlik Savaşı
#partiprojeleri
#TarihselBellek
#vatansever eylem
#mekanlar
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/volontyory-studenty-deputaty-obshestvenniki-diktant-pobedy-edinoj-rossii-napisali-v-cfo

 

REKLAM ALANI