Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ALMANYA’DA KORONA 3G KURALLARI DEVREYE GİRDİ

ALMANYA’DA KORONA 3G KURALLARI DEVREYE GİRDİ
REKLAM ALANI
25.08.2021
A+
A-

ALMANYA’DA KORONA 3G KURALLARI DEVREYE GİRDİ!

Almanya genelinde korona salgınıyla mücadele kapsamında bundan böyle 3G kuralları geçerli olacak. Şu ana kadar kısıtlamalarda baz olarak alınan insidans değeri uygulaması son buldu.

Bundan böyle kamusal alanda restoran, tiyatro, sinema gibi iç mekânlar ile stadyum ve konser gibi etkinliklere ancak aşı yaptıranlar, hastalığa yakalanıp iyileşenler veya negatif test ibraz edenler girebilecek. Hızlı testlerin son 24 saat içinde yapılmış olması gerekiyor. Son 48 saat içinde yapılan PCR testleri de kabul edilecek. Bir otelde konaklayan kişi de her üç gün içinde korona testini yenileme zorunda kalacak.

TESTLER 11 EKİM’DE ÜCRETLİ OLUYOR!

Ancak düzenli olarak okullarda test yapılan öğrenciler ile küçük çocuklar uygulamadan muaf tutulacak. Yedi günlük insidans değerinin 35’in altında olduğu eyaletler ise, gerektiğinde 3G uygulamasını iptal edebilecek.

Federal hükümetin aldığı karar doğrultusunda 11 Ekim’den sonra testler de ücretli olacak.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL -ALMANYA

REKLAM ALANI