Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Birleşik Rusya okul tıbbının geliştirilmesi için öneriler sundu

Birleşik Rusya okul tıbbının geliştirilmesi için öneriler sundu
REKLAM ALANI
25.04.2024
A+
A-

Birleşik Rusya okul tıbbının geliştirilmesi için öneriler sundu
2024

Bunlar, okul doktorlarının eğitimi, tıbbi ofislere uzmanlar sağlanması ve buraların ekipmanla donatılması standartlarıyla ilgilidir.
Birleşik Rusya, anne sağlığı, çocukların ve ergenlerin sağlığının korunması ve okul tıbbının geliştirilmesi konusunda federal bir proje için öneriler geliştirdi. Bunlar, partinin halk programının “Güçlü Aile” yönünün koordinatörü Senatör Olga Zabralova ve Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, bölgeler ve ilgili uzmanların temsilcileri tarafından tartışıldı.

Olga Zabralova, Vladimir Putin’in konuşmasında önümüzdeki yıllarda okullarda ihtiyaç duyulan sağlık odalarının yenilenmesi veya açılması talimatını verdiğini hatırlattı . Şimdi 40 bin okulun sadece %65’inde var.

“Takiplerde 15 bin okulda sağlık ocağının bulunmadığını tespit ettik. Bunlardan 10 bini kırsal okullardır. Verilerimize göre 2030 yılına kadar dokuz binden fazla okul onarım seçimine katılabilecek. Ve en az sekiz bininin büyük tadilattan geçmesi planlanıyor” dedi. Parti ayrıca okullarda sağlık odalarının donatılması konusunda bölgelerden teklifler topladı.

Olga Zabralova, “Bunu, ofislerin lisanslanacağı, önleyici muayeneler, tıbbi muayeneler, donanım testleri yapma, çeşitli sertifikalar verme ve okulların bilgi sistemlerini kliniklerle entegre etme fırsatına sahip olacak şekilde sağlamayı öneriyoruz” dedi.

Birleşik Rusya halk programının uygulanması sırasında, öğretmenlere, eğer uygun becerilere sahiplerse, ambulans gelmeden önce okul çocuklarına ilk yardım sağlama hakkı veren okul tıbbı yasasının kabul edildiğini hatırlattı. Okul sağlık ofisleri açılırken sağlık sistemine uygun personelin sağlanması gerekecektir. Parti, ortaöğretim tıp eğitimi almış bir çalışanı, okuyan çocuk sayısına bakılmaksızın ve hem tıbbi bir kuruluşun hem de eğitimsel bir kuruluşun kadrosunda yer alma fırsatıyla birlikte bir tıbbi ofise atamayı teklif ediyor.

“Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre şu anda 18 milyona yakın öğrencimiz var. Personel ihtiyacı standartlara göre yaklaşık 18 bin doktor, 36 bin paramedikal personeldir” dedi.

Parti, bir sağlık görevlisinin varlığına ek olarak, sağlık ofisi temelinde dispanser gözlemi, önleyici muayene, donanım muayeneleri, geçici sakatlık sertifikaları, aşılar, sağlık durumu ve sanatoryum-tatil sertifikaları vermeyi teklif ediyor. Girişim, Devlet Duma Sağlığın Korunması Komitesi başkanı Badma Bashankaev tarafından desteklendi . “Bu konunun Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde çözülmesi gerekiyor. Okullarda görev yapan doktorların da işlevsellik darlığından dolayı vasıflarını kaybetmemelerinin sağlanması önemli” dedi.

Badma Bashankaev ayrıca Birleşik Rusya’nın okullar da dahil olmak üzere ülke çapında ilk yardım kursları açtığını da belirtti.

Sağlık Bakan Yardımcısı Evgenia Kotova, bakanlığın önleyici bakımın okulda çocuğa daha yakın olması yönündeki öneriyi de desteklediğini söyledi. “Gerek koruyucu muayenelerin gerekse aşıların, gerekli tüm sağlık çalışanlarının gidebileceği sağlık birimlerinde veya okulda bulunan birimlerde yapılması gerekiyor. Önleyici muayenelerin, aşıların ve çocuğun sağlık grubunun sonuçlarına dayalı belgelerin sağlık alanında birleşik bir devlet bilgi sisteminde oluşturulmasını sağlamamız gerekiyor” diye kendinden emin.

Ona göre bugün okul sağlık odalarının çoğu sağlık sistemine devredilmiş ve sağlık çalışanı sağlık kuruluşunun kadrosunda yer alıyor.

Bakan yardımcısı, “Bize göre öğrencilere yardım sağlama konusunda en uygun model budur, çünkü sağlık çalışanı mesleki ortamından kopmaz ve niteliklerini koruyabilir” dedi.

Personel sıkıntısı sorununu çözmek amacıyla bakanlık, okul hekimliği lisans öğrencileri için bir eğitim standardı geliştirdi. Kırsal alanlardaki sorunu çözmek için yerinde yardım biçimlerine odaklanılması öneriliyor.

Buna karşılık, Eğitim Bakan Birinci Yardımcısı Alexander Bugaev, sağlık odalarının modernizasyonunun şu anda Birleşik Rusya’nın bakanlıkla birlikte uyguladığı okul revizyon programı kapsamında yürütüldüğünü belirtti.

“Bu çalışmalar devam edecek. Eğitim kurumlarında köklü revizyonlara yönelik programlarımıza devam ediyoruz ve bu programı orta mesleki eğitim kurumlarını ve anaokullarını da kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Karşı yükümlülük olarak da bu tür programlar mutlaka Sağlık Bakanlığı’ndan meslektaşlarımın ve benim onaylayacağımız donanımın norm ve standartlarına göre donatılmasını ve uygun sağlık odalarının hazırlanmasını sağlayacaktır” diye vurguladı.

Hoparlör
Zabralova Olga Sergeyevna
Zabralova Olga Sergeyevna
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Sosyal Politika Federasyon Konseyi Komitesi Birinci Başkan Yardımcısı
#Sağlık Bakanlığı
#bölgeler
#Zabralova
#Başankaev
#okultıp
#teçhizat
#halkın programı
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-predstavila-predlozheniya-po-razvitiyu-shkolnoj-mediciny

 

REKLAM ALANI