Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Hızır Derneği Afrika Benin’deki Öğrencilerle İftar sofralarında yalnız bırakmadı

Hızır Derneği Afrika Benin’deki Öğrencilerle İftar sofralarında yalnız bırakmadı
REKLAM ALANI
12.04.2022
A+
A-

Hızır Derneği Afrika Benin’deki Öğrencilerle İftar sofralarında yalnız bırakmadı

2021 yılında kurulan Hızır İnsani Yardım ve Eğitim Derneği Konya’dan tüm Türkiye’ye, Balkanlara, Afrika’ ya kadar dünyanın farklı noktalarında faaliyetlerini sürdürmektedir.

Ramazan ayı münasebetiyle öncelikli faaliyetle alanını eğitim öğretim ve öğrencilere veren Hızır Derneği iftarlarda öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. Bir taraftan ihtiyaç sahibi insanlara Hızır’ın selamını taşıyıp onlara yardım götüren dernek, diğer taraftan kimsesiz yetim ve yine ihtiyaç sahibi öğrencilere her türlü eğitim desteğini vermekte ve aynı zamanda ramazan iftar sofralarını bu öğrenciler ile paylaşmaktadır. Konya’da Aksaray’dan gelen öğrencilerle ve hafızlarla iftarda buluşan dernek, Afrika Benin’deki yetimleri de Ramazan İftar sofralarında yalnız bırakmadı.

Öğrencilerle ile iftar sofrasında buluşan Hızır Derneği Kurucusu Dr. Mehmet Birekul ‘’Ramazan ayı bizlere paylaşmanın bir arada olmanın ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatıyor. Güzel kalpli çocuklarımızın gülen gözlerine şahit olmak, onlarla aynı sofrada buluşmak bizlere mutluluk vermektedir. Fiziken yanlarında olamasak da Afrika Benin gibi ülkelerde kurulan iftar sofralarımızda yine ihtiyaç sahibi ve yetim öğrencilerle Ramazanın bereketini yaşıyoruz. Sadece kendi halkımız değil, tüm dünya üzerinde yardıma ihtiyacı olan herkese umut olup el uzatmaya çalışıyoruz. Bu bereket dolu günlerde İftar programımıza destek olup yardımlarını bağışlayan ve katılım sağlayan tüm misafirlerimiz ve bağışçılarımıza teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

HABER :BEDRETTİN YALÇIN

Açıklama yok.

REKLAM ALANI