Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Azerbaycan Milletvekili Memmedov, “Kelbecer’de yaşanan olay, mayınların bilerek dikildiğini bir kez daha gösterdi”

Azerbaycan Milletvekili Memmedov, “Kelbecer’de yaşanan olay, mayınların bilerek dikildiğini bir kez daha gösterdi”
REKLAM ALANI
08.06.2021
A+
A-

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, Azerbaycan Temsilcimiz Ülker Piriyeva `ya “Kelbecer’de yaşanan olay, mayınların bilerek dikildiğini bir kez daha gösterdi” diye  Özel Açıklamada bulundu.

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov , “AzTV ve AZERTAC gazetecileri, Kelbecer’den çıkarken Ermeni birliklerinin bilerek yerleştirdiği mayının patlaması sonucu hayatını kaybetti.

Resmi bilgilere göre, sabah saatlerinde Kelbecer ilçesine bağlı Susuzluk köyünde TV ve haber ekibini taşıyan araç yolda bir tanksavar mayına çarptı. Patlama sonucunda ekibinden iki kişi, Azerbaycan Televizyonu kameramanı Sirac Abişov ve Azerbaycan Devlet Haber Ajansı muhabiri Meherrem İbrahimov ile ilçe yürütme gücü temsilcisi Arif Aliyev öldü, dört kişi yaralandı.

Azerbaycan tarafı, Ermenistan’ın 1949 yılı Cenevre Sözleşmeleri de dahil olmak üzere uluslararası insan hukuklarını ağır şekilde ihlal ederek Azerbaycan topraklarında kasıtlı ve büyük ölçekli kara mayınları konusunu sürekli gündeme getirmekte. Ama ne yazık ki Avrupa ve Batı her zamanki gibi buna sessiz kalmaya devam ediyor. Bugün Kelbecer’de yaşanan olay, aslında bu bölgedeki mayınların zorunlu geri çekilme aşamasında Ermenistan tarafından bilerek yerleştirildiğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiş oldu” diye, belirtti.

 

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov – “Amaç, Azerbaycan tarafına mümkün olduğu kadar zarar vermek ve sivil nüfusun eve dönmesi için bir çok ek engeller yaratmaktır, aynı zamanda, insanları paniğe sevk etmek ve korku içinde yaşatmaktır. Belirtmeliyim ki, geçen ayın sonunda da – 27 Mayıs saat 03:00 sıralarında, Ermeni silahlı kuvvetlerine ait bir istihbarat-sabotaj grubu, Ermenistan-Azerbaycan sınırının Kelbecer bölgesinin Yuxarı Ayrım yerleşimi yönünde topraklarımıza geçmeye çalıştı. Azerbaycan Ordusu sınırındaki düşman mevzilerine giden yolda mayın operasyonları yapılırken alınan acil operasyonel tedbirler sonucunda karşı taraftan 6 asker kuşatılarak etkisiz hale getirilmişti.

Bu, Ermeni tarafının hem askeri hem de sivillerin can ve güvenliğine yönelik ciddi bir tehdit oluşturmaya devam ettiğini ve böylece bölgedeki durumu daha da kötüleştirmeye devam ettiğini bir kez daha göstermektedir. Böylece 6 Ermeni sabotajcı yakalandığında, Avrupa ülkeleri hemen insani bir durumu müdafaa etmeye başlayarak hepsi o 6sabotajçının özgürlüklerini talep etti. Ancak provokasyona girdiklerini herkes biliyordu ve terör için sınıra geldiklerini de. Maalesef çifte standartlı rol oynamayı seven Avrupa, “barışçıl” bir oyun oynamaya devam etti” diye söyledi.

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov – “Sayın Cumhurbaşkanı’nın yardımcısı Hikmet Hacıyev, uluslararası örgütleri Kelbecer’deki terörü kınamaya çağırdı.

Ülkede iki gazeteci hayatını kaybetti, AGİT temsilcisi, Rusya’nın Azerbaycan Büyükelçiliği, İtalya Büyükelçiliği, İgor Kortoçenko, Metyu Brayza, Litvanya Büyükelçiliği ve Fransa’nın Azerbaycan Büyükelçiliği terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla, Uuslararası toplumu, Ermenistan’ın kasıtlı mayın yerleştirme politikası da dahil olmak üzere, Ermenistan’ın uluslararası yükümlülüklerini büyük ölçüde ihlal etmesine göz yummamaya ve uluslararası hukuk çerçevesindeki yükümlülüklerini yerine getirmesini talep etmeye çağırıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev, her zaman işgalci ülkeye hatırlatıyor – demir yumruk yerinde. Azerbaycan’ın da sabrı bir yere kadardır. Güçlü devletimizin Vatanımızın her karışına göz dikenin gözlerini oymaya kadir güçlü bir ordusu var.

Şehit olanların ailelerine ve yakınlarına en derin taziyelerimi sunuyor, yaralılara Allah’tan acil şifa vermesini diliyorum” diye açıklamada bulundu.

REKLAM ALANI