Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BEKİR AYAZ, SELAM TÜRKÜN BAYRAĞINA!

BEKİR AYAZ, SELAM TÜRKÜN BAYRAĞINA!
REKLAM ALANI
15.09.2022
A+
A-

BEKİR AYAZ, SELAM TÜRKÜN BAYRAĞINA!

Ülkemizi yurt dışında başarılı bir şekilde temsil eden spor yöneticisi Bekir AYAZ, Kuzey Makedonya’ya gelen Türk gençlerine ev sahipliği yaptı.

Kuzey Makedonya liginde mücadele eden Fk Tikveş 1930 Futbol kulübü yöneticisi Bekir AYAZ, Türk kültür coğrafyasının kadim bir parçası olan Evlad-ı Fatihan topraklarına gelen Türk gençleri ile başkent Üsküp’te bir araya geldi.

Bekir AYAZ, Biz Türk’ün olduğu her yerdeyiz. Balkanlar’da Osmanlı İmparatorluğu’nun ecdadın ayak izlerinin bulunduğu maziye ev sahipliği yapan bu topraklar yaklaşık 500 yıl bizim yönetimimizde kalmıştır. Geçmişten aldığımız güç ile geleceğe daha cesur bakıyoruz.

AYAZ: Biz ve bizden olan bu insanlara dokunmak zorundayız. Türk töresinde emanete bakmak adettir. Bizde şimdi bu emanete sahip çıkıyoruz. Herkesin beklediği o vefalı Türk mutlaka gelecektir. Türk’ün ayak sesleri duyulmaya yakındır dedi.

Osmanlı İmparatorluğundan miras kalan tarihi Üsküp Türk çarşısından sonra Makedon Lider Büyük İskender meydanında gençler bir arada tek yürek olarak coşkulu bir şekilde Turan yurt’u söyleyip meydanı inlettiler.

Türk sevgisinin sel olduğu Başkent Üsküp’te Türk bayrağının dalgalandığı, Türk’ün olduğu her yere SELAM OLSUN denildi.

ABDULLAH YİĞİT- KUZEY MAKEDONYA

REKLAM ALANI