Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ATİB Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ATİB Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul etti
REKLAM ALANI
11.08.2023
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ATİB Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul etti

.2023

“KKTC ile Azerbaycan arasındaki bağlar güçlendirilmeli”

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan Türkiye İş Adamları Birliği (ATİB) Başkanı Cemal Yangın ve beraberindeki heyeti kabul etti. Konuk heyete KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer de eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türkü ile Azerbaycanlılar arasındaki bağların milli, kutsal ve değerli olduğuna işaret ederek, KKTC’nin Türk Devletler Teşkilatına gözlemci üye olmasında Azerbaycan’ın önemli katkıları olduğuna dikkat çekti.

 

 

Kıbrıs Türkleri’nin, Azerbaycanlılar ile aynı milletin parçası olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, iki halk arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

 

 

KKTC’nin güçlenmesi için Azerbaycan’ın daha çok destek vermesi gerektiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, en güneydeki Türk devleti olan KKTC’nin “Mavi Vatan’da” jeostratejik ve politik bakımdan çok önemli bir yerde bulunduğunu dile getirdi.

 

 

KKTC’ye uygulanan haksız ambargolardan bahseden Cumhurbaşkanı Tatar, son yıllarda; turizm, eğitim, hizmet ve inşaat sektöründe ülkenin iyi bir noktaya geldiğini söyledi

Azerbaycan’daki iş insanlarının KKTC’ye yatırımlar yapılabileceğini aktaran Cumhurbaşkanlığı Tatar, “Ticari ve ekonomik işbirlikleri yapılabilir. Karşılıklı bağlar ve anlaşmalar geliştirilebilir” dedi.

ATİB Başkanı Cemal Yangın da iki ülke arasında işbirliği yapmak için görüşmeler amacıyla KKTC’de bulunduklarını belirterek, kabulden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-atib-baskani-ve-beraberindeki-heyeti-kabul-etti-11382

 

 

REKLAM ALANI