Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkan ve Üyelerini kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkan ve Üyelerini kabul etti
REKLAM ALANI
13.08.2022
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkan ve Üyelerini kabul etti

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkan ve üyelerini kabul ederek görüştü. Cumhurbaşkanlığı’nda dün gerçekleşen kabulde, DAÜ VYK Başkanı Dr. Erdal Özcenk ile VYK üyeleri Ersun Kutup, Hasan Esen, Kadir Yel, Cumhurbaşkanlığı Siyasi İşler Danışmanı (VYK üyesi) Anıl Kaya ile Cumhurbaşkanlığı Basın Yayın Danışmanı ve TAK Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Akkurt da hazır bulundu.

Kabulde DAÜ’nün mevcut durumu, öğrenci profili ve uluslararası alanda elde edilen başarıları hakkında bilgiler aktarılırken DAÜ’nün uluslararası arenada daha ileriye nasıl götürülebileceği ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Tatar, DAÜ’nün yükseköğretimde önemli bir yeri bulunduğunu belirterek DAÜ’nün özelde Gazimağusa, genelde KKTC için oldukça önemli olduğunun altını çizdi.
DAÜ VYK Başkanı Dr. Erdal Özcenk, DAÜ’nün dünyanın en iyi üniversiteleri arasında olduğunu belirterek bunun en büyük kanıtının Dünya’da en saygın üniversite sıralamalarından olan ve İngiltere’de yayınlanan Times Higher Education (THE) sıralamasında elde edilen başarı olduğunun altını çizdi. Sıralamaya göre DAÜ’nün Dünya’nın en iyi üniversiteleri arasında 501-600 bandında yer aldığını belirten Dr. Özcenk, üniversitelerin etki sıralamasına göre ise 201-300 bandında yer aldığını ifade etti. Listeye KKTC’den 3, ada genelinden ise 7 üniversitenin girdiğini belirten Dr. Özcenk, DAÜ’nün en üst bantta yer alarak hem KKTC’de hem ada genelinde birinciliği elde ettiğini vurguladı.

 

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-dau-vakif-yoneticiler-kurulu-baskan-ve-uyelerini-10100

 

 

 

REKLAM ALANI