Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İnönü şehitlerini anma törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İnönü şehitlerini anma törenine katıldı
REKLAM ALANI
13.07.2022
A+
A-

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İnönü şehitlerini anma törenine katıldı
13.07.2022 09:21

“Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığından asla taviz verilmeyecektir”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar 12 Temmuz 1958’de, çalışmak üzere köyden Gazimağusa’ya seyahat ettikleri sırada pusuya düşürülerek şehit edilen 11 İnönülü soydaşımız için İnönü Şehitliği’nde düzenlenen anma törenine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, 1958’lerden 1974’e kadar birçok şehit verildiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar; Kıbrıs Türk halkının yılmadığını, yapılan tüm saldırılara direndiğini dile getirerek bu noktada Anavatan Türkiye’nin daima yanımızda olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, o tarihlerden bu yana KKTC’de çok önemli gelişmelerin yaşandığını ve ülkenin giderek kökleştiğini ifade ederek Türkiye Cumhuriyeti ile geliştirilen yeni siyasetle Kıbrıs’ta egemen eşitliğe dayalı, yan yana yaşayan iki devletin iş birliğinde, bu adadaki barışın devamı için her türlü mücadelenin en iyi şekilde sürdürülmekte olduğunu kaydetti.

“Biz Kıbrıs’ta barış istiyoruz, huzur istiyoruz. Bunun içindir ki geçtiğimiz günlerde Rum tarafına yeni öneriler sundum, bunlar her iki tarafın da faydasına olacak önerilerdir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, bu önerilerin tüm kamuoyu ile paylaşıldığını söyledi.

Bugün geleceğe umutla bakıldığını, şehitlerin asla unutulmayacağını yineleyen Cumhurbaşkanı Tatar, onların Doğu Akdeniz’de kalıcı barış için, huzur için, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığı için şehit olduğunu ve bu uğurda da asla taviz verilmeyeceğini dile getirdi.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-inonu-sehitlerini-anma-torenine-katildi-10000

 

 

REKLAM ALANI