Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefke Avrupa Üniversitesi’nin 2021-2022 akademik yılı mezuniyet törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefke Avrupa Üniversitesi’nin 2021-2022 akademik yılı mezuniyet törenine katıldı
REKLAM ALANI
16.07.2022
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefke Avrupa Üniversitesi’nin 2021-2022 akademik yılı mezuniyet törenine katıldı

15.07.2022

“LAÜ, bir dünya üniversitesi olmak için başarıyla yoluna devam etmektedir”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefke 16 Ağustos Kurtuluş Stadyumu’nda gerçekleştirilen Lefke Avrupa Üniversitesi’nin 2021-2022 akademik yılı mezuniyet törenine katıldı.

Törendeki konuşmasına, mezuniyet töreni için Lefke’ye giderken Güzelyurt- Lefke çift şerit ana yolundaki çalışmaları gördüğünü söyleyerek başlayan Cumhurbaşkanı Tatar, Lefke’ye daha rahat bir ulaşımı sağlayacak yolu, 20 Temmuz günü açmayı planladıklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, bu yolun Lefke’ye çok şeyler kazandıracağını vurgulayarak katkı koyan herkese teşekkür etti.

12 yıl önce maliye bakanı olarak görev yaptığı dönemde LAÜ’nün geleceği için önemli kararlar ürettiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, o dönemde de eğitim bakanı olan Nazım Çavuşoğlu ile bu kararlara imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, LAÜ’nün pandemiye ve tüm sıkıntılara rağmen yoluna devam ettiğini belirterek bu başarılara imza atan rektör ve ekibini tebrik etti. Öğrencilerin LAÜ’de aldığı eğitimin yanı sıra 40’tan fazla ülkeden öğrencilerin bulunduğu bir ortamda kültürel zenginlikleri de paylaşma şansı bulduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, bir dünya üniversitesi olmak için yapılan çalışmaları takdir ettiğini belirtti.

Kendilerini geliştirip ülkelerine ve insanlığa hizmet etmek için öğrencilerin çok çalışması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, mezun olanlara diploma ve plaket takdiminde bulundu.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-lefke-avrupa-universitesinin-2021-2022-akademik-yili-mezuniyet-10006

 

 

REKLAM ALANI