Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Melbourne’daki sivil toplum örgüt temsilcileri ile çevrimiçi görüşme gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Melbourne’daki sivil toplum örgüt temsilcileri ile çevrimiçi görüşme gerçekleştirdi
REKLAM ALANI
10.07.2022
A+
A-

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Melbourne’daki sivil toplum örgüt temsilcileri ile çevrimiçi görüşme gerçekleştirdi

“Melbourne’da uzakta yaşamanıza rağmen, yüreklerinizin vatanınız KKTC için attığını biliyorum. Hepiniz sorumlulukla çalışırken farklı etkinliklerle Kıbrıs Türk kültürünü, kimliğini ve mirasını korumaya çalışıyorsunuz”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Melbourne’daki Kıbrıslı Türk sivil toplum örgüt temsilcileriyle yaptığı çevrimiçi görüşmede yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türkler ile yakın ilişkileri koruma konusuna verdiği öneme vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Tatar; “Melbourne’da uzakta yaşamanıza rağmen, yüreklerinizin vatanınız KKTC için attığını biliyorum. Hepiniz sorumlulukla çalışırken farklı etkinliklerle Kıbrıs Türk kültürünü, kimliğini ve mirasını korumaya çalışıyorsunuz” dedi.

Kıbrıs konusuna değinen Cumhurbaşkanı Tatar; “Geleceğe bakabilmek için geçmişimizi bilmek gerekiyor. Adanın her iki halkının faydasına olacak iki tarafın iş birliğine dayalı yeni vizyonumuzla Kıbrıs’ta yeni bir sayfa açtık” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Rum tarafının Kıbrıs Türk halkı ile güç ve refahı paylaşmaktaki isteksizliği nedeniyle eşitlik temelinde çözüm müzakerelerinin artık tükendiğini belirterek; “Yaşananlara dayanarak ve gerekli dersleri çıkararak Kıbrıs Türk tarafının eşit uluslararası statüsü ve egemen eşitliğini teyit edecek bir çözüm için yeni fikirler ortaya koyduk. Bu, 1960 antlaşmalarından gelen müktesep bir haktır. Kıbrıs Türk halkı, Kıbrıs Adası’nın iki ortağından biridir” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar Rum tarafının, Anavatan Türkiye’nin garantörlüğünün sona ermesi isteğine bağlı olarak “sıfır asker, sıfır garanti” şeklinde uç yaklaşımı olduğunu anımsattı.

Cumhurbaşkanı, Avustralya’da yaşayan Kıbrıslı Türklerin Kurban Bayramı’nı dakutladı.

Katılımcılar Melbourne’da yaşayan Kıbrıslı Türklerin büyük çoğunluğunun yan yana yaşayan iki devletli bir anlaşmayı desteklediklerini ifade ederek KKTC vatandaşı olanların oy kullanma hakkı ve KKTC’ye uçuş fiyatları konularını dile getirdiler.

Çevrimiçi görüşmede Melbourne Fahri Temsilcisi Hasan Sayar, Kıbrıs Türk Kültür ve Dayanışma Derneği ve Avustralya Melbourne Kıbrıs Türk Radyosu Koordinatörü Hakkı Süleyman ve emekli banka yöneticisi Huss Mustafa yer aldı.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-melbournedaki-sivil-toplum-orgut-temsilcileri-ile-cevrimici-9991

 

 

 

REKLAM ALANI