Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Serdarlı ve bölge köylerinin 49’ncu kurtuluş yıl dönümü kutlama töreninde konuştu:

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Serdarlı ve bölge köylerinin 49’ncu kurtuluş yıl dönümü kutlama töreninde konuştu:
REKLAM ALANI
18.08.2023
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Serdarlı ve bölge köylerinin 49’ncu kurtuluş yıl dönümü kutlama töreninde konuştu:

.2023

 

 

 

“Barış Harekatının ikinci aşaması ile KKTC’nin de temelleri atıldı”
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı’nın ikinci aşaması ile özgürlüğüne kavuşan Serdarlı ve bölge köylerinin 49’ncu kurtuluş yıl dönümü kutlama törenine katıldı.

Serdarlı Atatürk Anıtı önünde düzenlen törende konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 49 yılda Kıbrıs’ta çok şeyler yaşandığına dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Rum Yunan ikilisinin Kıbrıs Türk halkına karşı her türlü saldırıya devam etmeleri ve insanlık tarihinde belki de en büyük suçları teşkil edebilecek katliamlardan sonra Barış Harekatının ikinci aşamasının başladığını belirtti.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, büyük bir cesaret gösteren Mücahitlerin Mehmetçik ile buluşmasının ardından Serdarlı bölgesinin özgürlüğüne kavuştuğunu anlattı.

Barış Harekatının ikinci aşaması ile KKTC’nin de temellerinin atıldığını ve sınırlarının çizildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “O günden bugüne KKTC gelişmiş ve bu bölge Akdeniz’in en değerli bölgelerinden bir tanesi olmuştur” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta bir anlaşma olacaksa mutlak suretle devletin egemenliği ve eşit uluslararası statüsünün kabulü ile olabileceğinin altını çizerek, Kıbrıs Türk halkını 1974 öncesine götürecek hiçbir anlaşmaya Kıbrıs Türk halkının razı olamayacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Mutlak suretle egemen eşitliğimiz, anavatanımızın garantörlüğü ve Türk askerinin buradaki varlığı bizler için yaşamsal öneme sahiptir” ifadelerini kullandı.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-serdarli-ve-bolge-koylerinin-49ncu-kurtulus-yil-11401

 

 

REKLAM ALANI