Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanlığı Danışma Kurulu toplantısı gerçekleşti

Cumhurbaşkanlığı Danışma Kurulu toplantısı gerçekleşti
REKLAM ALANI
20.03.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı Danışma Kurulu toplantısı gerçekleşti

Cumhurbaşkanlığı Danışma Kurulu toplantısı, dün gerçekleşti.

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımı ile gerçekleşen toplantıda kurul üyeleri; Prof. Dr. Ata Atun, Hüseyin Macit Yusuf, Güven Silman, Taner Erginel ve Cumhurbaşkanlığı Siyasi İşler Danışmanı Anıl Kaya yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı Danışma Kurulu toplantısında, Maraş’ta vakıf malları olan Abdullah Paşa Vakfı, Lala Mustafa Paşa Vakfı ve Bilal Ağa Vakfı’nın yasal statüsü ve Maraş’taki mülkiyet haklarımızla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
Görüşmede ayrıca Rusya Federasyonu-Ukrayna ihtilafının, KKTC’ye olumlu ve olumsuz yansımalarıyla ilgili fikir alışverişi gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ata Atun, dünyanın çok büyük sorunlarla boğuştuğu şu günlerde, Kıbrıs’ın daha da önem kazandığını ifade etti. KKTC’nin de azımsanmayacak sorunları olduğuna dikkat çeken Atun, herkesin dünyada olan biteni göz ardı etmeden elini taşın altına koyması gerektiğini, danışma kurulunun da bu sorumluluk duygusuyla hayata geçirildiğini söyledi.

Danışma kurulu üyelerinden KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın Gezici Büyükelçisi Hüseyin Macit Yusuf, Rusya ve Çin ile ilişkilerin geliştirilebileceği bir ortamın yaratılabileceğine dikkat çekerek önerilerde bulundu.
Eski Anayasa Mahkemesi başkanı Taner Erginel, Kıbrıs Türk Federe Devleti (KTFD) ve KKTC Anayasası ile KKTC hudutları içinde yer alan bazı mülklerin millileştirilmesinin, İngiliz Sömürge Yönetimi uygulamaları ile kıyaslamasını dile getirdi.
E. Kıdemli Savcı Güven Silman da, Maraş’taki vakıf mallarının mülkiyet konusu hakkında, örneklerle bilgi verdi.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskanligi-danisma-kurulu-toplantisi-gerceklesti-9556

 

REKLAM ALANI