Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı Kuzey Kazakistan bölgesinin yeni akimini tanıttı

Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı Kuzey Kazakistan bölgesinin yeni akimini tanıttı
REKLAM ALANI
25.09.2023
A+
A-

 

 

 

Başkanın İdaresi

Olaylar

Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı Kuzey Kazakistan bölgesinin yeni akimini tanıttı

Devlet Başkanı adına Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı Olzhas Bektenov, Kuzey Kazakistan bölgesinin her kademesindeki mescit milletvekillerinin katıldığı toplantıya katıldı.

 

 

 

Olzhas Bektenov, milletvekillerine Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın Ablaliev Satzhan Aitenovich ve Nurmukhambetov Gauez Torsanovich’in Kuzey Kazakistan bölgesinin akim görevine aday gösterilmesine ilişkin mektubunu okudu.

 

 

 

 

Açık oylama sonuçlarına göre 56 milletvekili Satzhan Ablaliev’e, 118 milletvekili ise Gauez Nurmukhambetov’a oy verdi. Toplantıya toplam 174 milletvekili katıldı.

 

 

 

 

 

Oylama sonuçlarına göre Devlet Başkanı, Nurmukhambetov Gauez Torsanovich’in Kuzey Kazakistan bölgesi başkanlığına atanmasına ilişkin Kararnameyi imzaladı.

 

 

 

Yeni akim’in bölgedeki aktivistlere sunumu sırasında Olzhas Bektenov, Gauez Nurmukhambetov’un merkezi ve yerel yönetim organlarında üst düzey pozisyonlarda geniş deneyime sahip olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı, Aidarbek Saparov’a bölge akim olarak etkin çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve onun liderliğinde bölgedeki tarımsal-sanayi kompleksinin gelişme hızının arttığını, yeni girişimlerin başlatıldığını, yatırımların çekildiğini kaydetti. Bölgenin turistik çekiciliği de arttı.

 

 

Konuşmada Devlet Başkanı’nın bu yılın 1 Eylül tarihli Halka Hitabı’nda dile getirdiği talimatlara özellikle dikkat edildi. Bölgenin yeni liderliğine, bölge ekonomisinin daha da geliştirilmesi, vatandaşlara kaliteli içme suyu ve gerekli sosyal altyapının sağlanması, tıbbın geliştirilmesi ve CHPP’nin onarımı da dahil olmak üzere bir dizi görev verildi. 2.

 

 

 

Toplantı sonunda Gauez Nurmukhambetov’a Kuzey Kazakistan bölgesi akim’i olarak sorumlu çalışmasında başarılar dileyen Olzhas Bektenov, yeni atanan akim’in bölgenin refahı ve kalkınması için her türlü çabayı göstereceğini ve bu görevi layıkıyla yerine getireceğini umduğunu ifade etti. Devlet Başkanı ve bölge halkının kendisine duyduğu yüksek güven.

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/rukovoditel-administracii-prezidenta-predstavil-novogo-akima-severo-kazahstanskoy-oblasti-238350

 

 

 

 

REKLAM ALANI