Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Devlet başkanı bazı eyaletlerin büyükelçilerinden itimatname aldı

Devlet başkanı bazı eyaletlerin büyükelçilerinden itimatname aldı
REKLAM ALANI
07.10.2023
A+
A-

 

 

 

 

Olaylar

Akorda

Devlet başkanı bazı eyaletlerin büyükelçilerinden itimatname aldı

2023

Akorda rezidansında, on dört devletin olağanüstü ve tam yetkili büyükelçileri tarafından Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev’e itimatname takdim töreni düzenlendi.

 

 

 

Güven mektubu İsviçre Konfederasyonu Büyükelçisi Salman Bal, Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Egidijus Navikas, Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Pavol Shepelyak, Hindistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Nagendra Prasad, Ürdün Haşimi Krallığı Büyükelçisi Hamza Mahmoud Youssef Al tarafından sunuldu. -Omari, Hollanda Krallığı Büyükelçisi Nicolaas Jakob Schermers, Papalık Apostolik Nuncio George George Panamtundil, Slovenya Cumhuriyeti Büyükelçisi Daria Bavdaj Kuret, Uganda Cumhuriyeti Büyükelçisi Moses Kawaaluuko Kizige, Gana Cumhuriyeti Büyükelçisi Leslie Acha Opoku-Ware, Doğu Uruguay Cumhuriyeti Büyükelçisi Daniel Ruben Castillos Gomez, Federal Demokratik Etiyopya Cumhuriyeti Büyükelçisi Adem Mohammed Mahmoud, Danimarka Krallığı Büyükelçisi Jacob Henningsen, Federal Demokratik Nepal Cumhuriyeti Büyükelçisi Milan Raj Tuladhar .

 

 

 

Diplomatlara seslenen Devlet Başkanı, Kazakistan’ın BM Şartı’nın amaç ve ilkelerine dayalı adil bir dünya düzeninin inşasından yana olduğunu vurguladı.

– Kazakistan, ülkenin güvenliğini ve sürdürülebilir kalkınmasını sağlamayı amaçlayan barışçıl bir dış politika izlemektedir. Devletlerinizle karşılıklı yarar sağlayan dostane ilişkileri genişletmek ve güçlendirmek istiyoruz” dedi Başkan.

Kassym-Jomart Tokayev ayrıca Kazakistan’ın ekonomik gelişme açısından iyi bir potansiyele sahip olduğunu ve dünya ekonomisinin önemli bir parçası olmak için her türlü çabayı göstermeye hazır olduğunu kaydetti.

– Ekonomimiz Orta Asya’nın en büyüğü ama biz burada durmuyoruz. İlerlemek ve ekonomimizi daha istikrarlı ve güçlü kılmak istiyoruz” diye güvence verdi Kassym-Jomart Tokayev.

 

 

 

 

Törenin sonunda Cumhurbaşkanı, büyükelçileri Kazakistan’daki diplomatik misyonun resmi başlangıcı nedeniyle tebrik etti ve ikili işbirliğinin daha da güçlendirilmesinde başarılar diledi. Kazakistan lideri, devlet başkanlarına en iyi dileklerini ve selamlarını iletti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-veritelnye-gramoty-poslov-ryada-gosudarstv-692047

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI