Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

diplomatik hizmet organı başkanlarının Ağdam kentine yaptığı ziyaret ve “Ağdam’ın Dirilişi” adlı olaya ilişkin basın açıklaması

REKLAM ALANI
17.07.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

 

No: 391/23, diplomatik hizmet organı başkanlarının Ağdam kentine yaptığı ziyaret ve “Ağdam’ın Dirilişi” adlı olaya ilişkin basın açıklaması

 

 

 

13 Temmuz 2023 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti diplomatik hizmet organları başkanları toplantısı çerçevesinde Dışişleri Bakanlığı liderlik kadrosu ve yabancı ülkelerde akredite diplomatik misyonlarımızın başkanlarının Azerbaycan Cumhuriyeti’ni ziyareti Ağdam şehri düzenlendi.

 

 

 

Ziyarete katılan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Elçin Amirbeyov’un yardımcısı, Dışişleri Bakanlığı liderlik kadrosu, yurt dışındaki diplomatik misyonlarımızın başkanları, önce Ağdam Şehitleri Sokağı’nı ziyaret ederek, çelenk bıraktı. Vatan için can veren şehitlerimizin mezarları.

 

 

 

Daha sonra “Ağdam’ın Dirilişi” adlı bir etkinlik düzenlendi.

 

 

 

Etkinlikte konuşan Bakan Ceyhun Bayramov, Ağdam ve Karabağ’ın Azerbaycan halkı için önemine değinerek, bir zamanlar ülkemizin en gelişmiş bölgelerinden biri olan bu güzel şehrin Ermenistan tarafından kasıtlı olarak tahrip edilmesinin bir parçası olduğunu söyledi. Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik etnik nefret ve hoşgörüsüzlük politikası. Bugün Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev ve Birinci Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Mehriban Aliyeva’nın özenleri sonucunda Ağdam dahil işgalden kurtarılan tüm topraklarımızın yeniden restore edildiği bildirildi. ilgi odağıdır. Mevcut zorluklara, yıkımın boyutuna ve mayın tehdidine rağmen,

 

 

 

44 gün süren Vatanseverlik Savaşı sonucunda topraklarımızın işgalinin sona ermesinin ardından diplomasimizin önündeki en önemli konu, kurtarılan topraklarımızın güvenliğini tehdit edebilecek adımların önlenmesi ve istikamette tüm çabaların seferber edilmesidir. restorasyon ve inşaat işlerinin

 

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın Karabağ ekonomik bölgesinde yer alan kurtarılmış topraklardaki özel temsilcisi Emin Hüseynov, etkinliğe katılanları büyük çaplı restorasyon ve inşaat çalışmaları hakkında detaylı olarak bilgilendirdi.

 

 

 

Bir sonraki konuşmacı, Azerbaycan Cumhuriyeti Mayın Temizleme Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Vugar Suleymanov, işgal altındaki bölgelerin mayınlardan ve patlamamış mühimmattan arındırılması için yapılan çalışmaları anlatan bir sunum yaptı.

 

 

 

 

 

Tarih bilim doktoru, profesör, AABAkihanov Tarih Enstitüsü’nün Azerbaycan kültür tarihi bölümü başkanı Mais Amrahov, Ağdam ve Karabağ tarihi hakkında bir konferans verdi.

 

Etkinlikte aynı zamanda işgalden kurtulan topraklarımızda yapılan restorasyon ve inşaat çalışmalarına ilişkin video da gösterildi.

 

 

 

 

Ziyaret kapsamında, toplantıya katılanlar, bölgelerimizin mayın temizleme çalışmaları olan Ağdam’daki restorasyon ve inşaat çalışmaları ile ilgili faaliyetler hakkında bilgi aldı. Etkinliğe katılanlar mayın patlatma etkinliğinde yer aldı. Katılımcılar Ağdam’ın tarihi ve kültürel mirasından örneklerle tanıştılar.

 

 

 

 

 

11 Temmuz’da Ağdam ziyareti ve “Ağdam’ın Dirilişi” etkinliğiyle başlayan diplomatik servis başkanları toplantısı sona erdi.

 

 

 

 

 

 

Paylaş
BÜTÜN HABERLER

kaynak:https://mfa.gov.az/az/news/no39123

 

 

 

REKLAM ALANI