Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

HOLLANDALI BERNARD VAN LEAR VAKFI VE MALTEPE BELEDİYESİ’NDEN ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ

HOLLANDALI BERNARD VAN LEAR VAKFI VE MALTEPE BELEDİYESİ’NDEN ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ
REKLAM ALANI
09.07.2021
A+
A-

‘’MALTEPE95’’ PROJESİ İLE BUGÜNE KADAR 578 ANNE DOĞUMDAN 2 YAŞA KADAR ÇOCUĞUNU BİLİNÇLİ BÜYÜTTÜ

HOLLANDALI BERNARD VAN LEAR VAKFI VE MALTEPE BELEDİYESİ’NDEN
ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ

***

MALTEPE BELEDİYESİ’NDEN 0-2 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR İÇİN DESTEK

Hollandalı Bernard Van Lear Vakfı ve Maltepe Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleşen ‘’Maltep95’’ projesi bebekli annelere online eğitim sağlıyor. 0-24 aylık bebekli annelere bebeklerin gelişimlerini desteklemek amacıyla verilen eğitim pandemi koşulları nedeniyle kesintisiz ve ücretsiz olarak gerçekleşti.

Maltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından uygulanan proje, korona salgını nedeniyle online platformda verildi. Beyin gelişiminin yüzde 80’inin 0-3 yaş arası dönemde geliştiğinin bilinciyle Maltepe yönetimi, kritik önem taşıyan bu süreçte ailelere destek olmayı amaçladı.

Anne ve Çocuk Danışma Merkezinin ‘’Maltepe95’’ adıyla sürdürdüğü projede anne ve bebek eğitimlerine kesintisiz ve ücretsiz olarak devam edildi.

AİLELER BENİMSEDİ

Proje kapsamında Hollandalı Bernard Van Lear Vakfı ve Maltepe Belediyesi işbirliği gerçekleştirdi. Projede 0-24 aylık bebekli annelere bebeklerin gelişimlerine fayda sağlayacak eğitimler veriliyor.

Ekim 2017 tarihinde Maltepe Belediyesi Kreş Müdürlüğü’nce uygulanmaya başlayan ‘’Maltepe95’’ isimli projenin gördüğü yoğun ilgi nedeniyle devam etmesine karar verildi.

Belediye personelinden 3 öğretmen bu proje için Boğaziçi Üniversitesi’nde özel olarak eğitim aldı. Proje kapsamında hamileliğin 8’inci ayından itibaren ailelere ziyaretler gerçekleşiyor. Anne adaylarına, psiko-sosyal destek sağlanmasıyla başlayan süreçte sağlıklı beslenme, doğuma hazırlık konularında rehberlik hizmeti veriliyor. Doğum sonrası dönemin de planlandığı eğitimlerin ilk etabı bebeğin birinci ayından 18’inci ayına kadar, ikinci etabı 18’inci ayından iki yaşına kadar olan süreyi kapsıyor.

Online eğitim boyunca bebeğin dil gelişimi, küçük ve büyük motor gelişimi, sosyal ve duygusal gelişimi, öz bakım becerileri, bilişsel gelişiminin desteklenmesi hedefleniyor. Gıdaya geçiş, tuvalet becerilerinin kazanılması, materyalli oyunla gelişim de eğitimin diğer önemli başlıkları arasında yer alıyor.

PANDEMİDE ONLINE DEVAM ETTİ

Proje kapsamında bugüne kadar 578 aileye ulaşıldı. 0-24 yaş arasındaki çocuk sahibi aileler bu önemli destek sayesinde çocuklarını güvenle yetiştirmeye başladı. Türkiye’de ilk kez 2017 yılında Maltepe Belediyesi’nde uygulanan bu proje şimdi İBB bünyesinde de uygulanmaya başladı.

Bernard Van Lear Vakfı Kimdir?

Hollandalı Bernard Van Lear Vakfı gelirinin büyük bir kısmını çocukların gelişimi için kullanan bir vakıf. 0-3 yaş arası beyin gelişiminin %80’inin tamamlandığı dönem olduğu için bu süreçte tüm bebekli annelere destek olmayı kritik amaç ediniyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinde yaptıkları işbirliği ile projelerini hayata geçirerek sayısız bebekli anneye destek oluyor.

REKLAM ALANI