Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TARIMKON AZERBAYCAN’IN EN BÜYÜK ÖZEL AĞAÇLANDIRMA PROJESİNİ TAMAMLAMDI…

TARIMKON AZERBAYCAN’IN EN BÜYÜK ÖZEL AĞAÇLANDIRMA PROJESİNİ TAMAMLAMDI…
REKLAM ALANI
12.04.2022
A+
A-

 

TARIMKON AZERBAYCAN’IN EN BÜYÜK ÖZEL AĞAÇLANDIRMA PROJESİNİ TAMAMLAMDI…

TARIMKON Genel Başkanı Hakan Yüksel, 2014 yılında başladığımız TARIMKON AZERBAYCAN ÖZEL AĞAÇLANDIRMA projemizi tamamladık.

Açıklama yok.

Siyezan ili, Küçük Hemye Köyündeki 500 hektar arazimize Türkiye’den tohum ve fidan olarak getirdiğimiz SAKARYA KAVAKLARIMIZ 10-15 metre boylarına ulaştı.

60.000 adetten fazla ağaç varlığı ile AZERBAYCAN’IN EN BÜYÜK ÖZEL AĞAÇLANDIRMA
PROJESİ olarak kabul edilmektedir.

Bu gurur ile dünya genelinde bir çok ülkede olduğu gibi AZERBAYCAN’DA da rol model bir üretici olmanın, kardeş ülkemiz üreticilerini de üretmeye teşvik edebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

TARIMKON temsilciliği olan 55 ülkede yürüttüğü tarım ve tarımsal faaliyetleri ile önder ve lider bir kuruluş olarak görev yapmaktadır.

Açıklama yok.

Kardeş ülkemiz Azerbaycan’da da sadece sözde değil özde bir ürettim modeli ile projemizi tamamladık, Türkiye’mizin en nadide ve değerli ağaç çeşitlerinden birini burada ürettik. Bu ürettiğimiz nadide ve değerli Sakarya Kavağımızın Azerbaycan sokak, park ve bahçelerini süsleyeceği günü sabırsızlıkla bekliyoruz.

Projenin en başından beri 8 yıldır sabırla emek veren tüm Azerbaycan teşkilatımıza ve TARIMKON KAFKASLAR BÖLGE BAŞKANI REŞAD BABAYEV’e teşekkür ederim dedi.

HABER :ABDULLAH YİĞİT

 

REKLAM ALANI