Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ÜNLÜ İŞ ADAMI SİYASETÇİ MEHMET TAŞ `DAN AHİLİK HAFTASI MESAJI

ÜNLÜ İŞ ADAMI SİYASETÇİ MEHMET TAŞ `DAN AHİLİK HAFTASI MESAJI
REKLAM ALANI
13.09.2021
A+
A-

Profesyonel Gayrimenkul İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ünlü Siyasetçi Hayır Sever İş Adamı Mehmet Taş, “Ahilik Haftası” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Taş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ahilik; sanatın, ticaretin ve mesleğin, olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulduğu, kökleri çok eskilere uzanan bir gelenektir. Yüzyıllar boyu toplumumuzun sosyal ve ekonomik omurgasını oluşturan bir örgütlenme şekli; toplumsal kimliğimiz açısından daima sahiplenmemiz gereken çok özel bir kültürdür. Ahilik ticaretin ötesinde, yüksek bir ahlakın öğretildiği yaşam tarzı, bir felsefedir.

Anadolu coğrafyasında kardeşçe yaşamanın temel öğelerinden biri olan ahilik şehrimiz için de çok derin anlamlar taşımaktadır. Kardeş anlamındaki “ahi” kelimesinden gelen ahilik kavramı, toplumumuzda sadece esnaf birliğini sağlamamış, o toplumda yaşayan herkesi birbiriyle kaynaştıran, dayanışma sağlayan bir olgu olmuştur. Kültürümüzde ahilik din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeyen, zengin-fakir ayrımı yapmayan, çalışmanın ve üretmenin temel ahlak kuralı sayıldığı, herkese eşit muamele yapılan bir anlayışın simgesidir. Malının çokluğuyla değil, kazancının bereketiyle övünen insanların oluşturduğu Ahilik, Selçuklu ve Osmanlı’da olduğu gibi günümüz Türkiye’sinde de varlığını sürdürmesi gereken çok önemli bir gelenektir. Bunun için de esnafımıza çok büyük görevler düşmektedir. O sebeple ahilik kavramının günümüzde yaşatılmasının hem ekonomik gelişmemiz açısından, hem de demokrasimizin yerleşmesi ve sosyal barışın yaygınlaşması açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Biz bu kültür sayesinde hala ‘Gerçek zenginlik gönül tokluğuyladır’ ve ‘hilesi hurdası yok, kanaattir karımız’ diyebiliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ahilik Haftası münasebetiyle Ahilik Teşkilatı’nın kurucusu Ahi Evran-ı Veli’yi rahmet ve minnetle yâd ederken, bu haftanın Ahilik kültür ve değerlerinin yeniden hatırlanarak tazelenmesine vesile olmasını temenni ediyor, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI