Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ABDÜLKADİR ARSLAN `IN İZMİR’İN KURTULUŞU’NUN 99. YILDÖNÜMÜ KUTLAMA MESAJI

ABDÜLKADİR ARSLAN `IN İZMİR’İN KURTULUŞU’NUN 99. YILDÖNÜMÜ KUTLAMA MESAJI
REKLAM ALANI
09.09.2021
A+
A-

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA
Turan Teşkilatı Onursal Başkanı ve Aska Grup Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Arslan, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

9 Eylül 1922 tarihinin İzmir ve vatan toprakları için milat olduğunu belirten Başkan Arslan , “Düşmanın ilk işgal ettiği bu şehir; Anadolu’daki bağımsızlık ateşini yakarak kurtuluş mücadelesinin de son durağı olmuştur. İstiklal savaşında ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunda, İzmir’i özel yapan sarsılmaz vatan sevgisi ve çelikten iradesidir. 9 Eylül bir milattır ve kurtuluşun finali, kuruluşun başlangıcıdır” dedi.

Başkan Arslan, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajı şu sözlerle devam etti: “9 Eylül 1922 tarihi sadece İzmir’in kurtuluş tarihi değil, istiklal mücadelesinde destan yazan kahraman Türk Milleti’nin makus talihini tersine çevirdiği bir zaferin tarihidir. İşgalin başlayıp bittiği İzmir’i simge yapan bu şanlı tarih olduğu kadar, tavizsiz taşıdığı hürriyet ve vatan aşkıdır. Nitekim, bu muazzam zaferin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘İzmir, halkın elemlerini, feryatlarını, kararlılık ve imanını ifade etmek için bir parola olmuştu. Çeşitli görüş noktalarından çok değerli olan İzmir, elbette düşmanların elinde bırakılamazdı ve nitekim bırakılmadı’ sözleriyle bunu en çarpıcı şekilde ifade etmiştir”

İzmir’in 15 Mayıs 1919’da işgal edilişinin Anadolu’daki milli mücadele ruhunu ayağa kaldırdığına dikkat çeken Sürekli, “O gün bu toprakların kaderini değiştirerek dünyanın dengesini sarsacak o milli ruh, İzmir’den 19 Mayıs’ta Samsun’a, sonra da Anadolu’ya yayılan hürriyet davasının ateşleyicisi olmuştur. İzmir çok daha fazlasıdır. Ülkenin ekonomik ve sosyal açıdan ayağa kalkmasında, kuruluşun tesisinde de önemli bir simge olan ilklerin şehri İzmir, bu tarihi onuru ebediyete kadar taşıyacaktır. Bizlere düşen, Cumhuriyet tarihinin mihenk taşı olan bu kenti daha ileriye götürmektir. Cumhuriyet ve demokrasimizin tarihi başkenti sayılacak şehrimizin hak ettiği hizmetleri üretmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, kurtuluş yürüyüşünü azim ve kararlılıkla İzmir’e kadar sürdüren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu uğurda şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi minnetle yad ediyorum. Kadını, erkeği; genci yaşlısıyla; ırk, din, dil, etnik köken farkı gözetmeksizin tek vücut, tek millet olan kahraman ecdadımıza rahmet diliyorum. Emanetleri, başımızın üstündedir. 9 Eylül İzmir’in ve tüm vatan topraklarının kurtuluş günü kutlu olsun” dedi.

REKLAM ALANI